Bloggaamista tietyllä teemalla

Nykypäivänä internet on pullollaan kaikenlaista asiaa, myös erilaisia blogeja. Tiedonhankinnan lisäksi ihmiset etsivät myös luettavaa ajanvietteeksi, jolloin he hakevat omia mielenkiinnon kohteitaan. Yksi tapa löytää omalle blogille lukijoita, onkin kirjoittaa jonkin tietyn teeman mukaisia blogikirjoituksia. Tällöin samoista asioista kiinnostuneet ihmiset löytävät blogin surffaillessaan internetin syövereissä. Tässä tekstissä käyn läpi muutamia yleisiä teemoja, joita blogeissa on mahdollista käyttää. Näiden lisäksi on olemassa lukemattomia muita aiheita.

Urheilu ja nykyään varsinkin fitness on yksi suosituista aiheista. Monet ihmiset haluavat aloittaa terveellisemmän elämän ja saliharrastuksen, mutta eivät välttämättä halua tai pysty sijoittamaan suuria summia rahaa urheilu- ja/tai ravintovalmentajaan. Tällöin he etsivät netistä tietoa ja vinkkejä uuteen elämäntyyliinsä. Hyvin kirjoitettu ja selkeä blogi saa helposti uusia lukijoita ihmisistä, jotka tarvitsevat neuvoja saliohjelmiin ja muuhun liikuntaan.

Sisustusaiheisille blogeille löytyy oman lukijakuntansa lisäksi varmasti myös satunnaisia vierailijoita. Monet etsivät netistä ideoita kotinsa uudistamiseen, tähän blogit toimivat erinomaisena keinona. Blogeista ihmiset voivat löytää esimerkiksi kuvia, miten jokin väri tai sisustuselementti toimii käytännössä. Nykyään on myöskin suosittua tehdä mahdollisimman pajon itse, ja erilaiset DIY-ideat etsitään usein netistä.

Varsinkin nuorten lukijoiden keskuudessa muoti on erittäin suosittu aihe. Blogeista etsitään tietoa siitä, mikä on juuri sillä hetkellä trendly.fi tai vinkkejä, mikä on tulossa pinnalle seuraavassa sesongissa. Monet saattavat myös hakea vinkkejä persoonallisempiin tyyleihin, jolloin ajankohtaisuus ei välttämättä ole niin tärkeää. Muotiblogeissa kuvat ovat hyvin tärkeässä asemassa ja varsinkin persoonallisten tyylien kanssa kirjoittajan kannattaa myös julkaista kuvia itsestään.

Ruokablogit löytävät lukijoita kaikenikäisten joukosta. Monet etsivät vinkkejä uusista ruokalajeista, jotta voisivat piristää omaa arkeaan. Toiset hakevat ideoita uuden ruokavalion haasteisiin, esimerkiksi gluteenittomista tai vegaanisista vaihtoehdoista. Joillain kokkailu voi olla täysin uusi juttu ja blogeista he voivat löytää neuvoja ihan perusasioista lähtien. Ruokablogeissa kirjoittaja voi keskittyä johonkin tiettyyn teemaan – kuten jälkiruuat tai aasian keittiö – tai kertoa ihan kaikesta, mitä itse kokkailee.

Perhe-elämään ja vanhemmuuteen keskittyvät blogit tarjoavat lukijoilleen paljon vertaistukea. Kirjoittajalle blogi on oiva keino purkaa elämän haasteita ja jakaa vinkkejä sujuvaan arkeen, mutta myös kertoa niistä elämän iloisista asioista. Lukijalle nämä blogit tuovat iloa, sekä helpotusta että muillakin on samanlaisia haasteita. Varsinkin uusille vanhemmille nämä ovat varsin hyvä keino löytää tietoa ja vinkkejä uudesta elämäntilanteesta.

Erilaiset musiikista tai elokuvista kertovat blogit ovat selkeästi aiheen harrastajille kohdistettuja. Näissä voidaan esimerkiksi arvostella uusia levyjä tai juuri julkaistuja elokuvia. Toisinaan voidaan myös jakaa kokemuksia keikoilta, tai pohtia jonkin klassikkoelokuvan vaikutusta yhteiskuntaan. Lukijakunta on melko marginaalista, mutta toisinaan satunnaiset lukijat voivat löytää näiden blogien pariin etsiessään vaikkapa tietoa jostain uutuudesta.

Monet eivät kuitenkaan halua rajata blogiaan yhteen teemaan, suosittu kategoria onkin lifestyle-blogit. Näissä kirjoittaja kertoo pääasiassa omasta elämästään, usein liittäen mukaan useampia teemoja. Lifestyle-blogit voivat tarjota viihdykettä ja myös vertaistukea erilaisissa asioissa, mutta ollakseen suosittu, blogin pitää olla jollain tavalla mielenkiintoinen.

Suositut blogit voivat tehdä yhteistyötä erilaisten yritysten kanssa ja tätä kautta blogin kirjoittaja saa itselleen tuloja kirjoittamisesta. Tietyllä teemalla varustetut blogit keräävät tietynlaisia lukijoita, jotka ovat yhteistyöyritykselle potentiaalisia asiakkaita.

magazine-elite