Kuinka päästä alkuun bloggaamisessa?

Bloggamiseen tarvitaan lähinnä ideoita ja kirjoitustaitoa. On hyvä olla joku aihe, josta kirjoittaa. Aihe voi olla hyvin laaja, vaikkapa oma elämä tai ajankohtaiset aiheet maailmalta. Moni aloittaa bloggaamisen luomalla tilin joistakin lukuisista blogialustoista.

Suosittu blogialusta on esimerkiksi blogger  Sen on ilmainen ja varsin turvallinen. Se on googlen palvelu, joten SEO-tulokset ovat nopeita. Se on myös varsin helppo käyttää, sopii sekä aloittelijoille että kokeneille bloggaajille. Myös sen ulkoasua voi muuttaa, eikä tähän tarvita koodaustaitoja. Indiedays on sen sijaan muotiblogi, sen kirjoittajaksi ei pääse kuka vain, mutta sen kirjoittamisesta on mahdollista saada palkkaa.

Rantapallo-sivustolle on mahdollista perustaa matkailublogi. Sen sivustolla blogit näkyvät viikottain yli 200 000 lukijalle.

Suosittuja blogisivustoja voi löytää esimerkiksisivustolta. Voimme huomata, että sivuston suosituimmat blogit ovat naisten kirjoittamia,,

Myös squarespace on suosittu blogialusta. Bloggeriin verrattuna sen haittana on sen maksullisuus. Toisaalta sen valmiit blogipohjat ovat erittäin tyylikkäitä. Lisäksi sivustolla on runsaasti eri design-vaihtoehtoja. Blogi toimii erittäin hyvin myös älypuhelimessa ja tabletilla.

Myös wordpress on suosittu blogialusta. WordPressiä on olemassa kaksi eri versioita eli wordpress.org tai wordpress.com. WordPress.orgin etuna on se, että wordpress ei omista blogiasi. Se näyttää myös hyvin ammattimaiselta. Siihen on myös saatavilla runsaasti lisäosia ja siinä on erinomaiset SEO-ominaisuudet. WordPress.org on kallis ja se ei ole helppo ylläpitää. Sen sijaan wordpress.com on helpompi. Se on myös helppo käyttää. Myös monet blogipalvelut on suunniteltu wordpressin alustalle. WordPressin logiikan opettele ja sivuston käyttö auttaakin merkittävästi myös muiden blogipaveluiden käyttämisessä ja uusien blogien tekemisissä.

Lopuksi voidaan todeta, ettei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa tehdä hyvä blogi. Jokaisen on itse etsittävä itselleen sopiva blogi, jo ulkoasujakin on lukematon määrä.

Seuraavissa osioossa käymme läpi erilaisia kansainvälisiä blogeja ja millaista bloggaus on eri puolilla maailmaa.Käymmme läpi erityisesti Venäjän ja Kiinan blogeja.

magazine-elite