Blogit maailmalla: Venäjä

Venäjällä livejournal.com sivusto on suosittu, sivustolla on 1,5 miljoonaa venäjänkielistä blogia. Ongelma monille lukijoille on se, että valtaosa venäläisistä blogeista kirjoitetaan venäjäksi. Mutta tämä on myös niiden etu, blogit voivat olla hyvä tapa oppia venäjän kieltä. Venäläiset blogit ovat usein hauskoja ja ajankohtaisia, moni venäläinen bloggari päivittää blogiansa kiitettävän usein. Monet venäläiset blogit ovat myös poliittisia. Moni tunnettu oppositiopoliitikko julkaisee blogeja.

Ilya Birman julkaisee blogeja designista, matkoista ja teknologista. Birman kirjoittaa blogejaaan sekä englanniksi että venäjäksi. Kuuluisa venäläinen naisbloggari on Vita Kovaleva, hänen muotibloginsa La vita Mia on saavuttanut suuren suosion. Hänen blogi kertoo pääasiassa vaatteita ja muodista. Kovaleva käyttää paljon kuvia blogeissaan.

Venäjällä blogit ovat erittäin suosittuja ja niissä käsitellään tärkeitä yhteiskunnallisia aiheita. Myös matkailuun liittyviä blogeja julkaistaan Venäjällä paljon, esimerkiksi Suomessa vierailee usein venäläisiä bloggariryhmiä, jotka kirjoittavat Suomesta.

Venäjällä bloggaaminen on yhteisöllisempää kuin esimerkiksi Suomessa. Siksi livejournal.com on niin suosittu Venäjällä, koska se mahdollistaa yhteisöllisyyden varsin hyvin.

Jotkut bloggaajat ovat Venäjällä suuria julkkiksia. Ammattibloggari on yksi nyky-Venäjän suosituimmista ammateista ja moni heistä ansaitsee todella paljon. Yhä useampi bloggari on julkisuuden henkilö, tähti aivan kuin kuuluisat näyttelijät tai muusikot.

Venäjällä visuaalisuus on erittäin tärkeää blogeissa. Teksti ei ole välttämättä kovin tärkeää venäläisissä blogeissa vaan niiden visuaalinen sisältö

magazine-elite