Muita blogien aiheita

Blogien aiheiden määrä on rajaton ja tässäkin blogissa on voitu käsitellä vain joitakin erilaisia blogeja. Niin kuin totesimme jo aiemmin, suosituimmat blogit kertovat usein vain yhdestä tietystä aiheesta. Blogi voi kertoa esimerkiksi designista, elokuvista, peleistä, terveydestä, elämäntavoista, meikkauksesta, rahasta, musiikista, maalaamisesta, urheilusta, kotieläimistä tai vaikka ompelemisesta. Moni kirjoittaa itselleen tärkeästä harrastuksesta.

Blogi voi siis käsitellä melkein mitä vaan. Se voi kertoa jonkun ihmisen elämästä tai vaikka vain yhdestä päivästä. Blogi voi myös käsitellä jotain itselleen tärkeää projektia, kuten talon rakentamista tai vaikka taideprojektia. Blogi voi myös kertoa paikoista, joissa vain harva ihminen vierailee, esimerkiksi vuorikiipeilystä tai matkoista autiomaassa.

Blogi voi myös olla oiva väline harrastaa vieraita kieliä. Englannin- tai saksankielisen blogin kirjoittaminen ja seuraaminen voi auttaa parantamaan kielitaitoa. On mielenkiintoista nähdä miten blogien käytön suosiolle käy. Diginatiivit nuoret ovat vanhempia sukupolvia tottuneempia kirjoittamaan koneella, se on heille luonnollista, joten voisi olettaa, että blogien suosio pysyy pitkään korkeana. Tosin tuleeko mikroblogipalvelut suositummaksi kuin perinteiset blogit, se jää nähtäväksi.

Koulut ovatkin hyödyntäneet  blogien ja mikroblogien käytön opetuksessa ja viestinnässä niin oppilaiden kuin opettajien ja oppilaiden välillä. Ja voihan esimerkiksi blogin kirjoittaminen parantaa kirjoitustaitoja ja auttaa oppilasta saamaan parempia arvosanoja esimerkiksi äidinkielen aineista.

magazine-elite