Talousblogit kertovat Rahalaitoksen hyödyistä

Talousblogit ovat hiipineet ikään kuin yllättäen suomalaisten lukijoiden keskuudessa suosituimpien blogien joukkoon. Talousblogeista etsitään vastauksia päivän polttaviin puheenaiheisiin, jotka koskevat kuluttajien taloutta. Yleensä talouteen keskittyvät blogit onkin kirjoitettu siten, että niihin kootaan mahdollisimman paljon faktaa. Tieto on myös kirjoitettu selvällä ja helposti ymmärrettävällä kielellä, sillä monesti taloussanasto voi olla hankalaa, jos asioihin ei ole perehtynyt.

Monet talousblogit ovat perehtyneet myös lainojen vertailemiseen. Lainoja haetaan toki edelleen perinteisistä pankeista, mutta niiden rinnalle ovat tulleet erilaiset netissä toimivat rahoituslaitokset. Niiden kautta voi hakea lainaa moniin eri tarkoituksiin ja lainan saa tililleen jopa välittömästi. Kuluttajat ovat innostuneet netistä haettavista lainoista, pikavipeistä ja joustoluotoista. Hyvissä talousblogeissa käydään siis läpi erilaisia lainoja, joita niin netistä kuin pankista on haettavissa.

Tutustu lainanvertailupalveluihin blogien avulla

Raha-asioista ja taloudesta yleisesti kertovat blogit ovat loistavia keinoja päästä lukemaan kokemuksia ja jopa arvosteluja lainanvertailupalveluista. Lainanvertailupalvelu on siis sellainen sivusto, joka kilpailuttaa monien eri pankkien ja rahoituslaitosten lainat. Sellaisen avulla säästää paljon aikaa ja saa samalla kattavasti lainatarjouksia. Yhdellä hakemuksella voi parhaimmillaan saada jopa yli 30 tarjousta. Sivusto lähettää yhden ja saman hakemuksen kaikille yhteistyössä oleville pankeille ja rahoituslaitoksille. Hakija saa tarjoukset suoraan omaan sähköpostiinsa ja voi samalla vertailla hakemuksia ja valita itselleen parhaimman.

Esimerkiksi Rahalaitos on yksi tällaisista lainanvertailusivustoista, joista voi hakea lainaa omiin tarpeisiinsa. Moni talousblogi onkin ottanut asiakseen kokeilla Rahalaitoksen palvelua ja selvittää, kenen tarpeisiin se sopii. Yleisesti ottaen kyseinen lainanvertailupalvelu on saanut hyvää palautetta ja kiitosta käyttäjiltään. Monet blogit ovat ottaneet esille myös sen, kuinka nopeaa lainan hakeminen on. Hakemuksen täyttämiseen menee korkeintaan muutama minuutti, jonka jälkeen hakijan tulee vain tunnistautua verkkopankkitunnusten avulla.

Jos siis mielessä on hakea lainaa netistä, kannattaa tutustua ensin blogiteksteihin. Bloggaajat osaavat ottaa arvosteluissaan huomioon kaikki tärkeimmät seikat. Esimerkiksi korot ja muut kulut vaikuttavat lainan edullisuuteen todella paljon. Monet kuluttajat menevät siihen halpaan, että ottavat lainan, jonka viitekorko on kaikista edullisin. Se ei kuitenkaan ole järkevää, sillä todellisuudessa todellinen vuosikorko on se, mikä ratkaisee. Eri korkojen erot selitetään yleensä hyvin selkeästi blogeissa. Näin tavallinen kuluttaja saa parempaa tietoa siitä, mitä lainaa ottaessa tulee ottaa huomioon ja mitkä seikat voi jättää huomiotta.

magazine-elite