Sisustusblogit kertovat tekstiileillä ja peileillä sisustamisesta

Sisustusblogit ovat loistavia innoituksen lähteitä, sillä ne antavat vinkkejä monenlaisten huoneiden sisustukseen. Monesti sisustusblogeissa kerrotaan myös eri sisustustyyleistä, kuten skandinaavisesta sisustuksesta. Moni suomalainen tavoitteekin vähäeleistä ja tyylikästä skandinaavista sisustusta kotiinsa. Toisaalta taas jotkut haluavat tehdä kodistaan värikkäämmän ja ottaa oppia muualta maailmasta tulleista tyylisuuntauksista.

Sisustusblogit ovatkin kehottaneet ihmisiä sisustamaan rohkeammin. Rohkeammin sisustaminen voi tarkoittaa esimerkiksi värien käyttämistä niin tekstiileissä kuin huonekaluissakin. Kaiken ei missään nimessä tarvitse olla pelkkää valkoista, mustaa ja harmaan eri sävyjä. Myös rohkeilla ja näyttävillä väreillä voi sisustaa aivan yhtä hyvin. Yksi hyvä keino on olohuoneen tehosteseinä. Se kerää katseita ja saa vieraat ihastumaan asuntoon. Kun huoneesta löytyy tehosteseinä, ei siellä tarvita enää erikseen tauluja tai muita koriste-esineitä. Tehosteseinän voi toteuttaa joko tapetoimalla tai maalaamalla. Maalaamisen kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä huonosti toteutettu työ näkyy kauas. Maalipensselin jäljet eivät siis saisi näkyä lopputuloksessa. Siinä mielessä tapetointi on helpompi keino saada hoidettua homma.

Sisusta pienillä yksityiskohdilla

Pienet yksityiskohdat tekevät kodin ja tuovat sinne haluttua tunnelmaa. Esimerkiksi yksinkertainen pyöreä peili lipaston päällä antaa uudenlaista ilmettä kotiin. Pyöreä peili irrallisena sisustustarvikkeena ei ole kaikkein tavallisin koriste-esine, joten sen avulla on helppo erottautua joukosta. Varsinkin peilit ilman reunaa jäävät monesti vieraiden mieleen, sillä ne koetaan samaan aikaan sekä kiinnostaviksi että vaillinaisiksi. Sisustamisessa ei kuitenkaan ole sääntöjä, joten monesti vaillinainen voi olla lopputuloksen kannalta hyvä asia.

Pieniä yksityiskohtia sisustuksessa voivat olla myös esimerkiksi erilaiset koriste-esineet ja valokuvat. Koriste-esineet voivat kertoa jostakin asukkaalle mieleisestä asiasta ja edustaa keräilykohteita. Suomalaisten mieleen ovat esimerkiksi Arabian ja Iittalan koriste-esineet ja astiat. Niitä keräillään erityisen paljon ja ne saavat myös näkyä kodissa. Muumimukit ja muut Muumi-tuotteet ovat myös suomalaisten suosiossa. Kaikista halutuimmista ja harvinaisimmista mukeista saatetaan maksaa jopa yli 1000 euroa. Näiden tuotteiden arvo ainoastaan nousee sitä mukaa, mitä enemmän aikaa kuluu. Valokuvat taas tuovat enemmän henkilökohtaista tunnelmaa ja kertovat talon asukkaista. Valokuvia saa olla seinillä ja hyllyillä. Niitä ei oikeastaan voi koskaan olla liikaa. Valokuvia voi asetella yksitellen kehyksiin tai sitten niistä voi tehdä hauskoja kuvakollaaseja. Monet ovat suurentaneet myös mustavalkoisia valokuvia esimerkiksi omista vanhemmistaan ja laittaneet ne kehyksiin. Näin omien vanhempien muisto kulkee mukana aina. Vanhat valokuvat ovat myös kauniita sisustuselementtejä.

magazine-elite