Sisustusbloggari voi tehdä harrastuksesta ammatin

Sisustaminen on tietyillä ihmisillä jopa verissä. Osa kykenee hahmottamaan ympäröivän tilan ja löytämään niin tilanteesta kuin tilanteestakin sopivat huonekalut ja muut sisustuselementit sisustamista varten. Tietyillä ihmisillä on myös kyky hahmottaa tilat erilaisissa valaistuksissa ja he osaavat arvioida esimerkiksi huoneen yleisilmeen ennen ja jälkeen sisustusratkaisujen.

Moni sisustaa aivan omaksi ilokseen, mutta esimerkiksi parhaat sisustusbloggaajat voivat tehdä harrastuksestaan jopa ammatin itselleen. Suosituimmilla bloggaajilla on tuhansia seuraajia ja he saavat mainostulojen avulla sen verran tienestejä, että kykenevät parhaimmillaan elättämään itsensä bloggaamalla. Tavara voi olla nimikkosuunnittelijan designia tai Byggmax kaupan tuotteista itse rakennettua. Hyvä sisustaja löytää kyllä helposti sopivan paikan ja käyttötarkoituksen huonekaluille ja erilaisille tiloille.

Minkälaisia aiheita sisustusblogit käsittelevät?

Sisustusbloggarit käsittelevät blogeissaan luonnollisesti sisustusta eri näkökulmista. He voivat käsitellä esimerkiksi huoneen tunnelmaa ja sitä, miten sisustus vaikuttaa siihen tai minkälaisilla elementeillä voi saada erilaista tunnelmaa aikaan. Monet sisustusbloggarit harrastavat myös itse erilaista huonekalujen ja koriste-esineiden tekemistä ja esittelevät mielellään näitä blogissaan. He myös jakavat ohjeita erilaisten koristeiden tekoon ja niiden käyttöön. Jo muutamallakin pienellä muutoksella voi saada huoneeseen lähes kokonaan uuden ilmeen.

Bloggarit voivat myös esimerkiksi tehdä yhteistyötä erilaisten sisustustuotteita valmistavien firmojen kanssa ja mainostaa näiden tuotteita omassa blogissaan. Moni bloggari erikoistuu tiettyyn asiaan, kuten esimerkiksi värien käyttöön sisustuksessa ja niiden sopimisesta yhteen toistensa kanssa. Värien suhteen bloggaajat jakautuvat yleensä kahteen leiriin; niihin jotka haluavat mahdollisimman paljon eri värejä ja toisaalta niihin, jotka haluavat kaiken sopivan yhteen.

Moni bloggaaja voi aluksi hakea omaa tyyliään ja pikkuhiljaa kehittyä oman sisustuksensa suhteen. Mikäli katsoo blogien ilmettä niiden aloitusvaiheessa ja vertaa sitä nykytilanteeseen, voi huomata merkittävän eron varsinkin, jos blogi on ollut olemassa pitkään. Moni seuraa trendejä, mutta toisaalta myös oma maku voi muuttua ajan myötä. Sisustusblogit siis heijastelevat sekä kirjoittajan omaa makua että ajan muoti-ilmiöitä.

magazine-elite