Blogin yksi tyyppi: valokuvausblogit

Seuraavaksi eri blogien esittelyssä on valokuvaa ja valokuvausta käsittelevät blogit. Hyvin suosittuja ovat valokuva-aiheiset blogi. Valokuvabloggaus on varsin suosittua ja netistä löytyykin lukematon määrä valokuvablogeja. Valokuvausblogi sopii hyvin sellaiselle kuvaajalle, jota ei kirjoittaminen juuri inspiroi. Vaikka blogit ovat perinteisesti pääsääntöiseesti tekstiä, ei se kuitenkaan ole välttämätöntä.

Esimerkkejä valokuvausaiheisista blogeista on muun muassa Mila’s Daydream äidin vauvablogi. . Mikä erottaa hyvän valokuvausblogin huonosta? Tärkeää on esimerkiksi aiheen tarkka rajaus, samaa teemaa on hyvä käyttää blogissa. Blogi on toimiva kun se keskittyy yhteen aiheeseen, olipa se sitten baarit tai keskiaikaiset linnat.

Valokuvausblogeja niin kuin yleensä muitakin blogisivustoja listataan laajasti, esimerkiksi valokuvaamoklikin siivuilla. Tunnettujen valokuvaajien blogit ovat usein mielenkiintoista katseltavaa, esimerkiksi Tiina Puputin ja Matti Sulannon blogit. Myös” digikameralehden sivuilla ” (digicamera.net) on listattu valokuvausalan blogeja. Mikko Saaren blogi sisältää pääasiassa valokuvauksen opastusta. Valovuoto on kuvaajien yhteisöllinen sivusto, jossa jaetaan tietoa valokuvauksesta ja valokuvauksen tekniikasta. Lisäksi valokuvaaja Peter Forsgårdin blohgi on ollut jo pitkään yksi suosituimmista suomalaisista valokuva-aiheisista blogeista.

Ulkomaalaisten kuvaajien blogeja on listattu esimerkiksi sivuilla PetaPixel ja Pixiq. Kuuluisia valokuvausaiheisia kuvaussivustoja ovat muun muassa 50mm, Media Novak Blog, Tom Robinsonin kuvablogi, James Nord, Man Repeller, Jak & jil, Matt Considine ja PhotographhyMojo.

magazine-elite