Miten luoda menestyvä muotiblogi?

Jokainen muotiblogien maailmassa seikkaillut lukija on varmasti tullut törmänneeksi bloggaajiin, jotka tuntuvat elävän luksuselämää. Jokaisessa kuvassa on uudet, kalliit vaatteet, hienoissa ravintoloissa syödään tiheään tahtiin ja ylellisillä lomamatkoillakin käydään ehkä useamman kerran vuodessa. Tässä kohtaa moni voi tuntea pienen kateellisuuden pistoksen ja toivoa, että voisi itsekin elää samanlaista elämää.

Suomessakin on jo melko suuri määrä muotibloggaajia, jotka elättävät itsensä bloginsa sekä blogiin liittyvän oheistoiminnan avulla. Suosituimmat bloggaajat saavat usein myös yhteiskumppaniensa kautta kasoittain tuotteita ja muun muassa juurikin lomamatkoja. Miten nämä blogit sitten ovat tulleet niin suosituiksi, ja miten oma blogi olisi mahdollista saada menestymään yhtä hyvin?

Erotu muista

Menestyvän muotiblogin luominen ei ole mitenkään helppo homma. Netistä löytyy kasapäin eriaisia muotiblogeja, joten joukosta erottuminen voi olla vaikeaa. Heti ensimmäiseksi kannattaakin miettiä, mikä erottaa juuri sinun blogisi sadoista tai jopa tuhansista muista samankaltaisista blogeista? Blogilla on hyvä olla jokin punainen lanka – pelkkä muoti on aiheena niin laaja, että parempi on keskittyä vain joihinkin tiettyihin osa-alueisiin. Blogin kannattaa olla persoonallinen, eikä varsinkaan muotiblogia kannata ikinä kirjoittaa anonyymisti. Juuri sinun persoonasi saattaa olla se syy, miksi moni innostuu blogiasi seuraamaan.

Ole kärsivällinen

On myös tärkeää ymmärtää jo heti alusta alkaen, että bloggaaminen ei ole mikään erityisen helppo tai nopea tapa rikastua. Blogisi tuskin tulee suosituksi yhdessä yössä. Sinun tulee jaksaa käyttää blogiisi paljon aikaa ja vaivaa, mikäli haluat saada sen oikeasti menestymään.

Muista, että saattaa mennä todella pitkäänkin, ennen kuin blogisi alkaa tuottaa rahaa. Alussa luultavasti joudut investoimaan bloggaamiseen melko paljon omaakin rahaa. Varsinkin laadukas kamera ja tietokone ovat bloggaajalle tärkeitä asioita. Lisäksi muotibloggaajan tulee toki investoida vaatteisiin. Toki jos haluat selvitä tältä osin edullisesti, voit keskittyä vaikkapa halpoihin kirppislöytöihin tai pyrkiä etsimään edullisia merkkivaatteita vaikkapa netistä, esimerkiksi https://kidsbrandstore.fi/ on hyvä esimerkki tarjouksella merkkivaatteita myyvistä nettikaupoista.

Panosta sisältöön

Toki siisti ulkoasukin on tärkeä, mutta vielä tätäkin huomattavasti tärkeämpää on blogin sisältö. Juuri mielenkiintoinen sisältö on se asia, joka voi tehdä blogistasi suositun.

Hyvä sisältö on laadukasta ja huolella tuotettua. Kuvat on otettu laadukkaalla kameralla ja niiden sommitteluun ja muokkaukseen on käytetty aikaa. Tekstin taas tulisi olla mielenkiintoista ja mahdollisimman sujuvaa. Kaikista parasta on sellainen sisältö, joka tarjoaa lukijoille jotakin uutta tietoa tai vastauksen johonkin ongelmaan. Jos juuri sinun vinkkisi saavat lukijan oivaltamaan jotakin uutta tai tekevät lukijan elämästä parempaa, hänestä tulee lähes takuulla blogisi seuraaja, ja ehkä hän kehuu sinun blogiasi mullekin.

Päivitä usein

Harva jaksaa seurata blogia, johon tulee ehkä yksi tai parhaassa tapauksessa kaksi postausta kuukaudessa. Yritä siis päivittää blogiasi vähintään pari kertaa viikossa, mielellään jopa päivittäin. Näin pysyt lukijoiden mielessä ja blogisi lukemisesta voi tulla monelle päivittäinen rutiini.

Hanki näkyvyyttä

Kun blogisi on jo kerännyt suosiota, iso osa lukijoista tulee jo olemassa olevien lukijoiden suositusten kautta. Varsinkin alkuun näkyvyyttä kannattaa kuitenkin hankkia muilla tavoin. Voit esimerkiksi mainostaa postauksiasi sosiaalisessa mediassa. Varsinkin Facebook ja Instagram ovat hyviä alustoja uusien lukijoiden hankintaan. Voit luoda blogillesi joko oman tilin tai sitten suositella blogiasi henkilökohtaisella sosiaalisen median tilillä. Lisäksi blogi kannattaa lisätä erilaisiin netistä löytyviin blogilistauksiin.

magazine-elite