Pohdintaa bloggaamisen tulevaisuudesta.

Tässä viimeisessä osiossa pohdimme bloggauksen tulevaisuutta. Bloggaus tulee varmasti jatkumaan vielä pitkään. Tämä erityisesti siksi, että nuori sukupolvi kirjoittaa eniten blogeja. Todennäköisesti myös bloggauksella elantonsa hankkivien määrä tulee lisääntymään. Tämä on osittain myös seurausta bloggaajien nautttimasta arvostuksesta. Kuten Venäjä-osiossa totesimme, erityisesti Venäjällä monet bloggaajat ovat supertähtiä.

Bloggaaminen, kuten yleisestikin internetin maailma on varsin epävarmaa. Monet blogipalvelut ovat sulkeutuneet, usein kannattamattomina. Twitter, wordpress ja monet muut ovat tosin olleet suosittuja useita vuosia, mutta monet muut palvelut sen sijaan eivät ole lyöneet leiville.

Bloggaamisen tulevaisuuden arviointi on vaikeeaa myös siksi, että kyseessä on varsin lyhyt aika, kun nykyinen blogggaus on olemassa. Tärkeää on se, kuinka tärkeänä yrityksen pitävät blogeja bloggaamista ja alkaako yhä useampi yritys tekemään yhteistyötä bloggaajien kanssa. Kuten totesimme, monet ruokaliikkeet tekevät yhteistyötä ruokabloggaajien kanssa.

On hyvin todennäköistä, että blogit muuttuvat entistä dynaamisimmiksi. Tekstien ja kuvien lisäksi tulevaisuuden blogeissa nähdään todennäköisesti yhä enemmän liikettä ja ääntä. Itse tosin koen usein varsin häiritsevänä, jos esimerkiksi blogin taustalla pyörii liikkuva taustakuva. Videoiden käyttö taas voi olla myönteistäkin.

Blogien tulevaisuutta arvioitaessa on myös tärkeää se, millaisena ihmisten arvostus blogeja ja bloggaamista kohtaan säilyy. Blogit kuitenkin elävät lukijoistaan ja usein niiden keskeinen tavoite on saada mahdollisimman paljon yleisöä.

magazine-elite